Nogometni ‘U-18’ reprezentativci BiH večeras protiv Španije u Tarragoni

Preporučujemo

Nogometna ‘U-18’ reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras odigrati svoj prvi meč na Mediteranskim igrama, a za protivnika će imati selekciju Španije.

U Tarragoni učestvuje devet ekipa podijeljenih u tri grupe, a bh. reprezentativci su smješteni u grupu A sa Španijom i Alžirom.

Grupu B čine Maroko, Libija i Italija, a grupu C Turska, Grčka i Francuska.

Selektor olimpijsko-mediteranske reprezentacije BiH Mirza Varešanović u Španiju je poveo sljedećih 18 igrača: Jasmin Kršić (Željezničar), Matej Perković (Široki Brijeg), Eldar Šehić (Željezničar), Armin Imamović (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Enio Zilić (Željezničar), Din Kapetanović (Olimpik), Dino Samuel Kurbegović (Mainz 05, Njemačka), Dženan Osmanović (Željezničar), Alen Mehić (Atalanta, Italija), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Đani Salčin (Sarajevo), Marko Brkić (Zvijezda 09), Dal Varešanović (Liverpool, Engleska), Eldin Omerović (Sloboda), Ahmed Hasanović (Željezničar), Ajdin Hasić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija).

U grupi gdje se nalazi BiH već je odigran meč između Španije i Alžira u kojem su domaćini zabilježili ubjedljivu pobjedu od 4:1.

Kako je saopćeno iz Nogometnog saveza, bh. tim je zadovoljan smještajem u Meditanskom selu i organizacijom Igara. Sinoć su obavili treći trening u Tarragoni.

Meč protiv Španije počinje u 20.00 sati na ‘Ruez’ stadionu. Drugi susret u grupi izabranici selektora Varešanovića igraju u utorak protiv Alžira.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...