Norveška će donirati dodatni novac za unapređenje pravosuđa BiH

Preporučujemo

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je danas na sjednici Prijedlog aneksa V Sporazuma zaključenog između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške o finansiranju projekata u korist pravosuđa i/ili sudova i tužilaštava u Bosni i Hercegovini.

Aneks V Sporazuma predviđa osiguranje dodatnih finansijskih sredstava neophodnih za realizaciju planiranih projektnih aktivnosti, u cilju unapređenja kvaliteta pravosuđa u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

S ciljem realizacije Projekta „Unapređenje kvaliteta pravosuđa“, Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) je pripremilo Aneks V na ranije zaključeni sporazum između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške, čime se stvaraju preduvjeti za nastavak projekta i daljnje jačanje rada sudova i VSTV-a u Bosni i Hercegovini.

Projekt „Unapređenje kvaliteta pravosuđa“ bit će proveden putem trilateralne saradnje sa Sudskom administracijom Norveške i Sudskim vijećem Holandije, i u saradnji sa ciljanim sudovima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Prijedlog aneksa bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Dodik za rusku agenciju TASS: Pobijedio sam na izborima uprkos miješanju Zapada

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za rusku agenciju TASS da je pobijedio na izborima za predsjednika Republike...