Nova asfaltna površina na Sedreniku u ulici Osmana Nakaša

Preporučujemo

Nova asfaltna površina postavljena je na Sedreniku u ulici Osmana Nakaša, dužine 380 metara. Projekat je pokrenut radi obezbjeđenja što boljih uslova za život stanovnika ulice Osmana Nakaša. Za ovaj projekat iz općinskog budžeta obezbijeđeno je oko 73.000 konvertibilnih maraka.

Kako su nam kazali iz Mjesne zajednice Sedrenik, mještani ove ulice tražili su njenu sanaciju. – Ulica je bila dotrajala i propala. Više građana je prethodno iniciralo njenu sanaciju i zahvalni su Općini Stari Grad na realizaciji projekta koji je za njih imao veliku važnost, kazali su u Mjesnoj zajednici.

Prethodno je u ulici urađeno uklanjanje grmlja i kamenja, mašinski iskop, te uklanjanje postojeće dotrajale kolovozne konstrukcije.

Izrađen je novi mehanički stabilizirajući donji nosivi sloj tampona, ugrađeno osam uličnih slivnika, 14 šibera i 11 šahtova. „Nivelisani su šiberi poklopaca šahtova i slivničkih rešetki radi pravilne odvodnje u ulici. Postavljena su i 22 nova betonska ivičnjaka, te urađeno završno asfaltiranje“, informisali su iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

Najnovije

Nogometaš uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra i nos tokom napada na terenu

Nogometaš iz nižih engleskih liga uhapšen je zbog sumnje da je teško napao sudiju. Dave Bradshaw je vodio subotnji okršaj...