Nova nalazišta u Rupicama produžavaju vijek budućeg rudnika u Varešu

Preporučujemo

Adriatic Metals saopćio je da ke na lokalitetu Rupice u Varešu pronašao nova nalazišta rude koja će povećati životni vijek rudnika.

– Nedavno proširenje postojećeg rudnog tijela nastavlja presretati debele, visoke masivne padine mineralizacije sulfida od prethodnih raskrižja. Trenutna kampanja istražnog bušenja na Rupicama osmišljena je kako bi se potvrdilo da li se visok stepen mineralizacija na postojećem mineralnom bogatstvu Rupice nastavlja pružati prema sjeverozapadu. Navedeni presretači su rezultati ispitivanja tri istražne bušotine od pet rupa koje su do sada dovršene. Dodatnih 7.500 metara istražnog bušenja u Rupicama planirano je u ostatku godine – navode iz Adriatic Metalsa.

Nastavak testiranja i analiza, korištenjem jezgre iz prve dvije godine rada rudnika, dodatno potvrđuje pretpostavke da postoji dominantna geološka domena na Rupicama okarakterizirana s visokom mineralizacijom olova, cinka, srebra i bakra. Ova domena čini središnju zonu izvora i sadrži većinu mineralizacije visokog stepena.

Najnovije

SNSD-ovi kandidati treći put zaredom izgubili Banju Luku

  Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za pojedinačnu funkciju je, na upravo završenim Općim izborima, ponovo izgubio Banju Luku, nekadašnji "bastion"...