Nova nevolja zadesila Tursku: U poplavama na jugu ulice se pretvorile u jezera, ima poginulih

Preporučujemo

Najjače padavine posljednjih godina u Şanlıurfi izazvale su poplave. Ulice turskog grada su se pretvorile u jezera, automobili su plutali. Guverner Şanlıurfe Salih Ayhan objavio je da su 4 osobe izgubile život u poplavama.

Mnoge ulice i avenije u gradu, posebno četvrti Eyyübiye i Haliliye, poplavljene su zbog jake kiše koja je sinoć pojačala svoj efekat u Šanliurfi, javlja TRT.

Najmanje jedna osoba je poginula, a četiri se vode kao nestale u poplavama koje su pogodile južnu tursku regiju Adiyaman koja je prošlog mjeseca pogođena i razornim zemljotresima, javlja Anadolija. Obilne padavine ponajviše su pogodile distrikt Tut u kojem je vodena bujica odnijela kontejner u kojem je porodica boravila još od zemljotresa.

Koordinator civilne zaštite u Adiyamanu, a u isto vrijeme i guverner Tokata Numan Hatipoglu izjavio je da su na terenu nadležne službe iz više provincija, a da će ih stići još nakon što se izvrši deblokada puteva koji su oštećeni vodenim bujicama.

– Jedan naš građanin je poginuo, a četvero se vode kao nestali. Naše ekipe nastavljaju s potragom. Pokušavamo doći i do ostalih građana. Nadamo se da što prije dođemo do naših građana. Ovo je velika katastrofa – kazao je Hatipoglu.

U centru Adiyamana se iz korita izlila i rječica Egricay, što je izazvalo otežan promet.

Nadležne službe premještaju i šatore koji su u opasnosti od poplave, a u kojima borave porodice koje su u prošlomjesečnom zemljotresu ostale bez domova.

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...