Nova solarna i LED rasvjeta na spomen-obilježjima u Općini Centar

Preporučujemo

Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić sa direktorom firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo Nusretom Bajramovićem, u toku je sanacija i osvjetljenje spomen-obilježja na području Općine Centar.

Iz budžeta središnje sarajevske Općine za ovu namjenu izdvojeno je 14.549 maraka. Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica, iskazujući i na taj način veliku zahvalnost šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.

- -

U okviru realizacije pomenutog projekta planirana je sanacija 16 spomen-obilježja na području ove lokalne zajednice. Mijenjaju se oštećene i polomljene kamene ploče na spomenicima, oštećeni stubovi, polomljene klupe kao i gazišta na stepeništima. Nakon radova na sanaciji spomen obilježja vrši se i hortikulturno uređenje, te postavljanje solarne i LED rasvjete.

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...