Novalić zatražio pomilovanje od Ministarstva pravde BiH

Preporučujemo

Ministarstvo pravde BiH zaprimilo je molbu i dokumentaciju u kojoj se od Komisije za pomilovanje traži razmatranje slučaja Fadil Novalić, potvrđeno je za Vijesti.ba.

“Ministarstvo pravde BiH zaprimilo je molbu i dokumentaciju u kojoj se od Komisije za pomilovanje traži razmatranje slučaja Fadil Novalić. Komisija će, u zakonskom roku, razmatrati upućenu molbu i dokumentaciju te će, sukladno Zakonu o pomilovanju BiH, svoj izvještaj uputiti Predsjedništvu BiH na odlučivanje”, poručili su nam.

- -

Sud Bosne i Hercegovine danas se oglasio povodom odluka o izdržavanju kazni zatvora za Fikreta Hodžića, Fadila Novalića i Fahrudina Solaka kojima je potvrđena presuda u predmetu “Respiratori”.

Osuđeni Fikret Hodžić je uložio žalbu na rješenje o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora, dok osuđeni Fahrudin Solak i Fadil Novalić još nisu uložili žalbe na rješenja o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora, ranije se danas navelo u saopćenju Suda BiH.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...