Nove prepirke u RS-u: Radović kritizirao Vladu. Makroekonomska politika je potpuni promašaj

preporučujemo

Makroekonomska politika Vlade Republike Srpske je potpuni promašaj jer se svodi na poresku disciplinu, fiskalizaciju i suzbijanje sive ekonomije, kazao je Milan Radović, poslanik SDS u obraćanju na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je upitao šta je sa rastom domaće proizvodnje, izvoza i sa privatnim investicijama.

„Mi u Republici Srpskoj nemamo proizvodnje hrane. Svjedoci smo da naši proizvođači propadaju zbog nemogućnosti plasmana, dok se u isto vrijeme uvozi ogromna količina hrane“, kazao je Radović, navodeći da vlast mora podstaći i pomoći privrednike koji se bave ovom vrstom proizvodnje.

On je poručio da bi vlast trebala pokrenuti mjere koje bi rasteretile privredu i omogućile joj da bude konkurentna.

„Smanjite neproduktivne investicije koje godišnje iznose 100 milina KM i usmerite to na rasterećenje privrede. Protiv smo prijedloga koji su se mogli čuti od pojedinaca iz vlasti po kojima bi do rasterećene privrede trebalo doći izmjenom stope PDV-a, što znači da bi to bilo učinjeno na račun običnog građanina“, kazao je Radović.

On je tokom obraćanja u NSRS upozorio da je vlast prekršila pravilo konsolidovanog budžetskog deficita čija je ranije postavljena granica od 3 odsto povećana na 5,7 odsto.

Pročitajte:  Evropska unija ošto osudila retoriku lidera RS: Sankcije i revizija pomoći su naši alati

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...