Novi asfalt u Ulici Asima Ferhatovića

preporučujemo

Tokom dana radnici građevinske firme „Bosman“ započeli su postavljanje prvog sloja asfalta u Ulici Asima Ferhatovića (Mjesna zajednice „Koševo II“). Navedenu lokaciju obišao je i načelnik Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.

Za obnovu ove saobraćajnice, ukupne dužine 410 metara, koja je smještena između ulica Bolnička i Patriotske lige, Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu obezbijedila 280.150 KM.

Na osnovu glavnog projekta, kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, uklonjen je stari oštećeni asfalt, izvršen mašinski iskop kolovozne konstrukcije, kao i izrada donjeg nosećeg tamponskog sloja od drobljenog kamenog materijala debljine 40 centimetara.

Danas su započeli radovi na postavljanju gotovo 4.000 metara kvadratnih novog asfalta, nakon čega će biti iscrtana horizontalna signalizacija i postavljeni znakovi vertikalne saobraćajne signalizacije.

Za adekvatnu odvodnju površinskih voda urađena je nivelacija deset šibera za vodu, 36 šahtova, te 15 slivničkih rešetki.

Za nadzor ovog projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Najnovije

Stravično: Migrant na Otoci sam sebi nanio povrede, uznemireni građani zvali policiju i Hitnu pomoć

Stanovnici sarajevske ulice Ilije Engela na Otoci danas su svjedočili nemilim scenama, nakon što je migrant, prema svemu sudeći...