- Advertisement -

Novi detalji zločina u Puli: Ubio roditelje još u četvrtak, upucao ih u garaži?

Preporučujemo

Policija u Puli jučer je otkrila tijela muškarca i žene, te uhapsila još jednog muškarca za kojeg se sumnja da ih je usmrtio. Kako pišu istarski portali, žrtve su Dario i Nada B., a počinitelj je njihov 38-godišnji sin V. B.

Glas Istre objavio je kako je ubijeni Dario B. dugogodišnji radnik Uljanika u kojemu je bio i rukovoditelj. Motiv ubistva još nije poznat.

Podsjetimo, policija je informaciju o dva tijela u porodičnoj kući u Puli dobila jučer nešto nakon 16 sati.

“Sumnja se da je riječ o nasilnoj smrti, osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem nalazi se u policijskoj stanici”, rekla je portparol istarske policije Suzana Sokač.

Ona nije htjela otkriti u kakvom su odnosu ubijeni i osoba koja se predala policiji, potvrdila je samo da se radi o članovima porodice. Nije htjela reći niti jesu li ubijeni supružnici kao ni detalje o oružju kojim su ubijeni.

Međutim, rekla je da u porodici, odnosno na toj adresi na kojoj se dogodilo ubistvo, nije bilo ranijih incidenata, ali i da je sin od prije poznat policiji, ali ne po nasilnim krivičnim djelima.

Sokač nije rekla niti kada se ubistvo dogodilo. Rekla je da se za to čekaju rezultati obdukcije.

Kako Glas Istre neslužbeno saznaje, Nada i Dario B. ubijeni su u četvrtak u večernjim satima i to u garaži iz vatrenog oružja. U prvim izvještajima jučer pisalo se da se ubistvo dogodilo jučer, dakle u petak poslijepodne, ali pogrešno je protumačena prva policijska vijest u kojoj je stajalo da su u 16:15 u Argonautskoj ulici pronađena dva tijela.

Glas Istre neslužbeno saznaje i da za sada nije poznato gdje se ubica kretao nakon ubistva, niti što je radio u tih 20-ak sati između ubistva i prijave. Na policiju je došao tek u petak poslijepodne, malo prije 16 sati, zbog čega je policija pronašla tijela oko 16:15.

Dugogodišnja zatvorska kazna

V. V. ima 38 godina i, koliko je poznato, živio je s roditeljima koje je ubio. Ima i sestru, za koju se također ne zna gdje je boravila u razdoblju prije nego što se njen brat prijavio na policiju. Danas u poslijepodnevnim satima osumnjičeni bi trebao biti prevezen u pritvorsku jedinicu PU istarske, a moguće je da će već do kraja dana biti ispitan u ŽDO-u u Puli.

S obzirom na dosad poznate okolnosti, moguće je da će biti prijavljen za počinjenje dva teška ubistva. Za teško ubistvo zakon predviđa kaznu do 40 godina zatvora.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Čović zaprijetio strankama: Prestanite stavljati Hrvate na liste ili ćemo imati još jaču krizu

U Mostaru je u toku proširena sjednica Predsjedništva HDZ BiH na kojoj će biti dogovorene liste za sve nivoe...