Novi Grad: Potpisan ugovor za izgradnju separatne kanalizacione mreže u Švrakinom Selu

Preporučujemo

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Dino Bajramović, zamjenik direktora građevinske firme „Dinalsa“, potpisali su danas ugovor za izvođenje radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Vejsila Ćurčića u naselju Švrakino Selo.

Radi se o nastavku izgradnje separatne kanalizacione mreže u padinskom dijelu naselja Švrakino Selo, gdje je prije dvije godine Općina započela izgradnju jednog dijela kanalizacionog sistema u ulici Kodžina.

- -

Za te radove iz općinskog budžeta izdvojeno je 113.000 KM, a vrijednost radova koji će se raditi u ulici Vejsila Ćurčića iznosi 200.000 KM.

„Ovo je nastavak velikog projekta koji se radi fazno, obzirom da je projekat skup, te da nemamo sredstva da bi u jednoj godini sve završili,  ove godine je izdvojeno 200.000 konvertibilnih maraka. Radit će se oko 300 metara kanalizacione mreže, oborinske i fekalne kanalizacije. U ovom dijelu naselja sada funkcionišu improvizirani kanali koji nisu adekvatni  i često izazivaju probleme. Kada su u pitanju padinska naselja, ovakvi projekti su  veoma važni, kako zbog higijensko-epidemiloških problema, tako i zbog sprečavanja pojave klizišta i kvalitetne odvodnje“, kazao je općinski načelnik Semir Efendić.

Dodao je da su u ovom dijelu naselja izgrađeni primarni recipijenti u ulici Safeta Hadžića tako da je jednostavnije raditi kanalizacionu mrežu, dok u nekim drugim dijelovima, kao što su Dobroševići i Zabrđe, to pitanje još nije riješeno, ali da se radi na tome da se i za to nađu rješenja.

U ime izvođača radova Bajramović je kazao da će nastojati da što prije započnu sa radovima.

- -

„Uzimajući u obzir lokaciju, mislim da uz dobru organizaciju i povoljne vremenske uslove neće biti problema da se ispoštuje rok od 90 dana. Obzirom da će se vršiti iskopi na cesti, zamolio bih građane na malo strpljenja i razumijevanja tokom izvođenja radova“, rekao je Bajramović.

Najnovije

SIPA vrši pretres: Pronađeno oko 22 kg droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva pretresli stan i druge prostorije i...