Novi otkazi: Trump odlučio otpustiti i savjetnika za nacionalnu sigurnost

Preporučujemo

Američki predsjednik Donald Trump donio je odluku da otpusti svog savjetnika za nacionalnu sigurnost H.R. McMastera, tvrdi u četvrtak navečer Washington Post, dodajući kako američki predsjednik predviđa otarasiti se i drugih visokih dužnosnika nakon spektakularnog otkaza državnom sekretaru.

Glasine o mogućem otpuštanju generala H.R. McMastera već sedmicama kruže američkim medijima. Ali, ovog puta Trump je odlučan da ga se riješi “i aktivno razgovara o potencijalnim zamjenama”, tvrdi Washington Post pozivajući se na pet “izvora obaviještenih o tim planovima”. CNN se također poziva na više izvora koji su potvrdili ovu informaciju.

- -

Trump namjerava otpustiti McMastera s kojim se nikada nije dobro slagao, ali je spreman pričekati jer ne želi poniziti generala s tri zvjezdice i želi biti siguran da je našao solidnog nasljednika, piše Post.

Upitana o informaciji iz Washington Posta, glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders izjavila je da nije došlo do promjena u Nacionalnom vijeću sigurnosti, ali se nije izjasnila o mogućnosti da do njih uskoro dođe, piše index.hr.

Najnovije

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu 2.520 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju. Oni traže od Vlade KS da...