Novi premijer TK: Nikada nisam ni tražio ni dobio poziciju od SDA, želja mi je očuvati stabilnost kantona

preporučujemo

“Skupštinska većina je stabilna i nema smetnji po rad Vlade TK”, izjavio je danas novi premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

On je objasnio kako iza sebe ima 27 godina poslovnog života, u raznim privatnim i javnim preduzećima.

“Nikada nisam ni tražio ni dobio poziciju od SDA”, poručio je novi premijer TK i rekao da ova vlada nije formirana – da bi, u suprotnom, nastao haos u ovom kantonu.

Nije želio mnogo govoriti u SDA stranci, te je rekao kako nije dobio zvanično obavještenje od stranke da je isključen te da će se odrediti prema Statutu i vidjeti da li će uložiti pravo žalbe na tu odluku.

Dodao je kako se neće “posipati pepelom” te da neće komentarisati rad SDA stranke u ovom kantonu i da je očito da je bilo određenih problema.

Kada je riječ o mjestima u ovom kantonu koja su upražnjena, rekao je da će odluku ostaviti ljudima koji se bave politikom te da nije odluka donesena zato jer se traže kvalitetni kadrovi.

Na pitanje novinara “čija je trenutno vlada”, rekao je da je ovo Vlada TK skupštinske većine koju je izglasao glas 20 poslanika.

“Svi me poznaju kakav sam čovjek i igrač i ne bavim se pretjerano politikom, već rješavanjem operativnih zadataka, niko me iz Sarajeva ni iz vrha stranke nije pitao ni za šta”, rekao je Suljkanović.

Objasnio je da se mogao izazvati haos u kantonu da se nije izglasala ova vlada te da je njegova jedina želja očuvati stabilnost TK te da će ostati na ovom mjestu do izbora 2018. godine.

(I.S.)

Najnovije

Mladi par se vratio u BiH, pokrenuli biznis i stvraju vlastiti brend

Mladi bračni par Ana i Bojan Mandura iz Žepča, nakon skoro 10 godina provedenih u inostranstvu odlučili su se...