Novi tržni centar niče u Sarajevu: “Big Box” vrijedan 16 miliona KM

Preporučujemo

Novi trgovački centar vrijedan više od 16 miliona maraka trebao bi se graditi na ulazu u Sarajevo, na području Ilidže, piše Nezavisni istraživački centar NICK.

Tržni centar “Big Box” je projekt sarajevske kompanije „Lake“, koja je već realizirala nekoliko investicija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Projekat je, kako saznajemo, ponuđen u okviru novog projekta koji podržava Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a koji promovira ulaganje u regiju Zapadnog Balkana.

BiH je predstavljena sa tri prilike za investicije, pored tržnog centra „Big Box“, tu su izgradnja vjetroparkova kod Glamoča i Ljubinja. Izrađena je Studija izvodljivosti, dizajn te je lokacija spremna za gradnju.

Kompanija traži stranog partnera koji bi uložio oko 5,4 miliona eura – navedeno je na stranici „Invest in SEE“.

Prema informacijama koje je navela kompanija „Lake“, projekat je u idejnoj fazi, a zemljište površine 24.000 m2 smješteno je uz glavni sarajevski prilazni pravac koji vodi prema autocesti 5C u smjeru Mostara i hrvatske obale.

Prometnica se nalazi u Blažuju, Ilidža, a uz nju su smješteni najveći trgovačko – prodajni centri grada na području sa oko 800.000 stanovnika. Na zemljištu već postoje djelomično dovršeni industrijski lokaliteti potpuno usklađeni s urbanističkim planom, spremni za priključivanje komunalnim sustavima (vodoopskrba, kanalizacija i odvodnja, plin, struja i telefonski priključci), prenosi indikator.ba.

Lokacija idealno odgovara ulagačima zainteresiranima za brz ulazak na bosansko maloprodajno tržište i tržište distribucije i skladištenja, s osiguranim pristupom prometnicama, uključujući pomoćne i servisne ulaze – navedeno je na internet stranici.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...