Novi zaokret u slučaju nestale djevojčice iz Srbije: Prijavljeno da je viđena u Beču, uključio se Interpol

Preporučujemo

Interpol je raspisao žutu potjernicu (potjernica za nestalim osobama) za nestalom Dankom Ilić (2), koji je nestao u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora.

Podsjetimo, bečka policija pokrenula je istragu o nestanku dvogodišnje Danke Ilić, nakon što je srpski državljanin koji živi u Beču prijavio da je sinoć na autobusnoj stanici u središtu glavnog grada Austrije vidio djevojčicu u pratnji dvije žene koje su navodno ličile na Danku, nestalu u utorak u Srbiji, objavio je Kleine Zeitung.

- -

Državljanin Srbije obratio se nadležnim srbijanskim vlastima, koje su se obratile bečkoj policiji sa zahtjevom za istragu.

“Svjedok je dao izjavu i dostavljena je snimka koju je sam napravio. Muškarac je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno radi li se o nestaloj djevojčici, predmet su istrage koja je u toku”, rekao je glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich.

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...