Novim investicijama Hifa Oil značajnije ulazi u sektor maloprodaje

Preporučujemo

Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivate u Bosni i Hercegovini novim investicijama značajnije ulazi u sektor maloprodaje. Za otprilike pola mjeseca bit će otvorena benzinska pumpa u Rudom, a za oko mjesec dana otvara se benzinska pumpu u Podgorici, navodi se u saopćenju za javnost ove kompanije.

Riječ je o novom brandu Hifa Oil  – Euro Oil koji je spoj savremene i po evropskim standardima sagrađene benzinske pumpe sa pratećim sadržajima, kao što je super market. Sa novim vizuelnim identitetom i konceptom koji objedinjava točenje goriva i shopping, novi brand Euro Oil pozdrazumijeva i nova ulaganja i nova radna mjesta sa ciljem značajnijeg ulaska kompanije u segment maloprodaje, a koji će osim Euro Oila uključiti još jedan novi brand komapnije – Euro Marketi.

- -

“Trenutno posjedujemo četiri Hifa Oil – Euro Oil pumpe u Sarajevu, Tesliću, Busovači i Banovićima, a do kraja godine bismo trebali imati još četiri, od čega će dvije biti u inostranstvu, tj. u susjednoj Crnoj Gori. Na ovaj način za samo godinu dana uduplat ćemo broj maloprodajnih Euro Oil centara. U maloprodaju smo stidljivo ušli prije dvije godine sa jednom pumpom, od ove godine smo odlučili značajnije investirati u ovaj sektor poslovanja kompanije. Od samog početka tržištu nastojimo ponuditi novu vrijednost, viši nivo usluge, novi brending, te dodatne sadržaje. Do sada smo bili poznati kao pouzdan i kvalitetan distributer goriva visoke kvalitete. Sada iz veleprodaje značajnije ulazimo u maloprodaju postavljajući nove standarde. Na taj način želimo zaokružiti ovu našu još jednu uspješnu naftnu priču u kojoj ćemo biti pouzdan i siguran dobavljač kupcima kako u veleprodaji, tako i u maloprodaji», izjavio je kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...