Novim zakonom Izrael dokazao da je najviše fašistička i rasistička država u svijetu

Preporučujemo

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako nema razlike između Hitlerove zablude o arijevskoj rasi i stava izraelskih vlasti da tamošnja sveta zemlja pripada samo jevrejima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Hitlerov duh koji je svijet vukao u propast oživio je među nekim izraelskim vođama”, rekao je Erdogan.

- -

Turski predsjednik  poručio je da je novousvojeni izraelski zakon o nacionalnoj jevrejskoj državi dokaz da je Izrael nesumnjivo najviše cionistička, fašistička i rasistička država na svijetu,

“Taj zakon je dokaz koji ne ostavlja mjesta nikakvoj sumnji u to da je Izrael najviše cionistička, fašistička i rasistička država u svijetu”, poručio je Erdogan.

Predsjednik Erdogan pozvao je islamski svijet, kršćanski svijet i sve demokratske i slobodarske države i pokrete u svijetu da ustanu protiv Izraela.

Erdogan je također pozvao sve međunarodne i domaće investitore, kao i finansijske krugove da imaju puno povjerenje u budućnost Republike Turske.“Oni koji danas investiraju u Tursku će sutra biti oni sa najvećim profitom. Kontakt velikim investitorima sada je direktno ured predsjednika Turske“, poručio je Erdogan.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...