Novinari odali počast Srđanu Aleksiću

Preporučujemo

Novinari iz Banjaluke i Mostara, dobitnici novinarske nagrade „Srđan Aleksić“, danas su u Trebinju posjetili grob heroja po kome je i nazvano ovo priznanje za društveno odgovorno novinarstvo.

Novinare i predstavnike Helsinškog parlament građana Banjaluka je dočekao Srđanov otac Rade koji je poručio da su odgovorni novinari dali doprinos da se Srđanov herojski čin ne politizuje.

- -

“Ja lično kao otac nisam mogao ni pomisliti koliko će ovaj slučaj probuditi čovječnost, ljubav, potrebu u čovjeku da ima prijatelja čak i potrebu da razumije neprijatelja”, poručio je Rade Aleksić.

Posjeta je upriličena u sklopu obilježavanja 3. maja, Svjetskog dana slobode medija, s ciljem da se novinari u Bosni i Hercegovini, na simboličan način podsjete šta je suštinska misija profesije kojom se bave.

Pokrenućemo i inicijativu za osnivanje medijske grupe sa Srđanovim imenom, koja će okupljati sve dosadašnje dobitnike nagrade „Srđan Aleksić“ i koji su spremni da se svojim profesionalnim angažmanom bore za mir, istinu i pravednije društvo“, kaže Milkica Milojević, dobitnica nagrade „Srđan Aleksić“ za 2012. godinu, piše N1.

Inicijativu podržava Helsinški parlament građana Banjaluka, organizacija koja je 2010. zajedno sa Fondacijom „Cure“ iz Sarajeva i Udruženjem mladih novinara RS, utemeljilo novinarsku nagradu „Srđan Aleksić“.

- -

Do sada je ovu nagradu dobilo 27 novinara i medija, a najviše dobitnika je iz Banjaluke.

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...