Novo Sarajevo: Podrška realizaciji projekata iz oblasti sporta i kulture

Preporučujemo

Općinski načelnik Nedžad Koldžo, direktor JP „ONSA” d.o.o. Sarajevo Mirza Ramić i v.d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo” Zorica Miličević potpisali su, 12. jula ove godine, ugovore o realizaciji projekata iz oblasti sporta i kulture. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 170.000 KM.

“Ovo je način da se realizuju naši strateški ciljevi kada je u pitanju razvoj sporta i kulture. Ove godine proširen je dijapazon projekata koji će biti besplatni za sve novosarajevske učenike”, izjavio je, ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo

- -

U saradnji sa JP „ONSA“ d.o.o. Sarajevo predviđena je realizacija četiri projekta. I to: „Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na nogometnim terenima“, „Unapređenje zdravlja kroz sportsko rekreativne aktivnosti“, „Škola rukometa“ i „Škola streljaštva“.

Prema riječima direktora JP „ONSA” d.o.o. Sarajevo Mirze Ramića sve ove aktivnosti biće realizovane u saradnji sa sportskim udruženjima sa područja Općine Novo Sarajevo, uz učešće učenika novosarajevskih osnovnih škola i polaznika sportskih klubova koji egzistiraju na području općine.

Za ovu namjenu Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 80.000 KM.

Za poboljšanje rada Dječije kuće, objekta koji je Općina Novo Sarajevo otvorila prije nekoliko mjeseci i koji u punom kapacitetu treba da započne sa radom početkom nove školske godine predviđeno je 90.000 KM.

- -

Tim povodom, v.d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo” Zorica Miličević je izjavila da će potpisani ugovor omogućiti, prije svega, povećanje sadržaja i kvaliteta rada kulturnih ustanova koje će u augustu biti mjesta prikazivanja filmskih projekcija Sarajevo film festivala.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...