Nuno Gomes posjetio FK Sarajevo: Nadam se da će moja iskustva pomoći polaznicima Akademije

Preporučujemo

Bivši proslavljeni napadač reprezentacije Portugala i velikih evropskih klubova poput Benfike i Fiorentine, Nuno Gomes, prethodnih nekoliko dana boravio je u Sarajevu kako bi posjetio Fudbalski klub Sarajevo.

U ponedjeljak je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru posmatrao trening A reprezentacije Bosne i Hercegovine u društvu Generalne direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić i koordinatora za sportski segment, Emira Hadžića.

- -

Gomes je u Sarajevo stigao na poziv Sabrine Buljubašić kako bi održao predavanje članovima Akademije FK Sarajevo.

Zahvalna sam mom prijatelju Nuni Gomesu koji se odazvao na poziv da posjeti naš klub i druži se sa polaznicima Akademije FK Sarajevo. Nuno je bio sjajan fudbaler, ostvario je mnogo toga u svojoj karijeri i sigurno da ima mnogo toga za reći mladim polaznicima Akademije FK Sarajevo, prenijeti im svoje znanje i iskustvo, koje će im  pomoći u njihovom razvoju.” – izjavila je Generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić.

U Bosni i Hercegovini sam bio ranije sa reprezentacijom Portugala kada smo igrali play off protiv bh. ekipe, ali ovaj put sam tu zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Sabrinom. Imao sam priliku da prošetam gradom i i popijem vode sa Baščaršije, jer mi je Sabrina rekla da to znači da ću se vratiti. Zaista sam oduševljen iskustvom koje sam stekao ovdje,  i drago mi je da sam razgovarao sa polaznicima Akademije, te se nadam da im moja iskustva pomoći.” – izjavio je Nuno Gomes.

Osim posjete prostorijama kluba i Trening centru u Butmiru, Gomes je iskoristio slobodno vrijeme da obiđe Sarajevo, a prilikom šetnje iskoristio je priliku da donira školski pribor i na taj način se priključi humanitarnoj akciji “Budi drug” koju je pokrenuo FK Sarajevo.

Najnovije

Salkić odgovorio Delegaciji EU: Na širenje lažnog narativa nećemo šutjeti

Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oštro je kritikovao pismo koje je Delegacija EU u BiH uputila žrtvama genocida...