O aktivnostima i mjerama: U Sarajevu sastanak Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH

Preporučujemo

Danas bi trebalo da bude održan sastanak Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH, a raspravljat će se o aktivnostima i mjerama za suzbijanje nelegalnih migracija, te zbrinjavanju migranata koji se nalaze na teritoriji BiH.

Jučer je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao da je novo mjesto gdje će biti smještani migranti kasarna u Hadžićima, a nagovijestio je i da će biti upućene dodatne snage na granicu, kao pomoć Graničnoj policiji.

Govoreći jučer nakon sjednice Vijeća ministara BiH, koje se, između ostalog, bavilo i migrantskom krizom te odgovorom bh. vlasti, Mektić je rekao kako da se ne zna da li će teret smještaja i finansiranja preuzeti i Republika Srpska, jer je, kako je rekao, “teret na Federaciji BiH”.

Dodao je kako migranti najvećim dijelom ulaze na područje Republike Srpske.

“Mi tu rutu ne možemo mijenjati. Među entitetima u BiH neophodno je međusobno razumijevanje, kako bismo osigurali sigurnost”, rekao je jučer Mektić, te nagovijestio teme o kojima će danas raspravljati Operativni štab za pitanje migracija, prenosi BHRT.

Najnovije

Prekinut tromjesečni štrajk radnika u Domu zdravlja Konjic

Javna ustanova Dom zdravlja Konjic saopćila je da je prekinut generalni štrajk radnika koji je trajao oko tri mjeseca. -...