O trošku građana: Ovo je VIP delegacija političara koje ministar Delić vodi u Dubai

preporučujemo

U Dubaiju se održava najveća svjetska izložba poduzetništva EXPO 2020. Tamo će privrednici iz BiH biti zastupljeni zahvaljujući Ministarstvu privrede KS, odnosno budžetu ovog kantona.

No, to je izgleda ujedno prilika i političarima da ‘vide puta’. Kako Vijesti.ba saznaju, ministar privrede KS Adnan Delić u Dubai pod oznakom ‘VIP delegacije’, a o trošku građana, ima namjeru da povede više od deset kolega političara.

Prema pisanju Vijesti.ba, planirano je da sa Delićem na putovanje za Dubai idu Denis Zvizdić u svojstvu predsjedavajućeg PD PSBiH, Elmedin Konaković u svojstvu Delegata u Domu naroda FBiH, ministrica obrazovanja KS Aleksandra Nikolić, premijer KS Edin Forto, gradonačelnici Sarajeva i Banja Luke – Benjamina Karić i Draško Stanivuković, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, zastupnik u Parlamentu BiH Mirko Šarović, ministrica turizma FBiH Edita Đapo, ali i profesor sa privatnog SSST fakulteta Vjekoslav Domljan.

Osim nekolicine nabrojanih, koji rukovode resorima koji su u skladu sa onim što sajam nudi, za većinu ostalih se postavlja pitanje kompetencija i uopće opravdanosti odlaska u Dubai.

Ili se pak radi o pukom korištenju jedne od brojnih pogodnosti koje imaju bh. političari – službena putovanja po destinacijama širom svijeta.

Pročitajte:  Šarović poslao poruku Schmidtu: Dodik nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske RS

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...