Obdukcija potvrdila: U zapaljenom automobilu kod Mostara samoubistvo počinio 32-godišnji Mostarac

Preporučujemo

Utvrđen je identitet ugljenisanog tijela pronađenog u automobilu zapljenom u mjestu Varda kod Mostar te je obdukcijskim nalazima i provedenim vještačenjima utvrđeno je da se radio o 32-godišnjem Mostarcu koji je izvršio samoubistvo, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornica Tužilaštva HNK u Mostaru Ana Rajič ističe kako je utvrđeno da se radi o osobi inicijala B.M. (1991.) iz Mostara, odnosno vlasniku motornog vozila pronađenog na licu mjesta.

“Prema svim prikupljenim informacijama od policije, obavljenom uviđaju, te obavljenom pregledu i obdukciji pronađenog tijela, koju je obavio vještak sudske medicine, utvrđeno je da nema naznaka da bi se radilo o nasilnoj smrti uzrokovanoj od strane druge osobe i da u navedenom slučaju ne postoje obilježja krivičnog djela, već da se radi o suicidu”, kazala je Rajič za Klix.ba.

Podsjetimo da je Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Mostar 24. maja u 12:19 sati prijavljeno da se vidi gusti crni dim, u mjestu Varda, te su odmah na mjesto događaja izašli vatrogasci.

Oni su zatekli automobil u plamenu, te ugasili požar i pozvali policiju, a u automobilu marke Passat je pronađeno potpuno ugljenisano tijelo jedne osobe.

Dežurni tužilac HNK je za naš portal tada kazao da se ne može prepoznati je riječ o muškarcu ili ženi, te je naložena obdukcija kako bi se utvrdio identitet pronađene osobe i okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda.

Najnovije

Danas početak izgradnje tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica

Izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice počinje danas, a rok za završetak radova je 18 mjeseci. Kako je najavljeno...