Obilježavanje godišnjice hapšenja đenerala Draže: Četnici se i danas okupili u Višegradu

Preporučujemo

“Braćo Srbi i sestre Srpkinjeravnogorci, poštovaoci i simpatizeri ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje. Pozivamo Vas da dođete 13. marta na godišnjicu hapšenja đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića, stoji u pozivnici koju potpisuje Organizacioni odbor Ravnogorskog pokreta Višegrad.

U tekstu pozivnice stoji (prenosimo bez korekcija):

- -

“Na tom lokalitetu uhvaćen je đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Mučkim hvatanjem od strane ozne ubijeni su čičini pratioci Majstorović Nikola, Vasiljević Dragiša i Kovač Blagoje. Tim povodom kao i svake godine Ravnogorski pokret Višegrad obilježava taj dan bitan za našu istoriju, za našu ideju za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodela onih koji su se odrekli i Boga i svog Srpskog naroda,svoje slave, predaka, istorije i običaja.

Dođite da svojom slogom i bratskom i sestrinskom ljubavi odamo počast đeneralu Draži i njegovim pratiocima u ove dane Vaskršnjeg posta, dostojanstveno, složno i sa molitvom u našim srcima”.

Program obilježavanja počeo je jutros u 8 sati, a završava u 13.30, kako je navedeno u pozivnici “ručkom, trpezom ljubavi i poštovanja”. 

(Index.ba)

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...