Obilježavanje Nedjelje djeteta: Banjalučke trojke dobile novčanu pomoć

Preporučujemo

Povodom Nedjelje djeteta danas je u prostorijama Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske u Banjaluci organizovan prijem za porodice Jerkić i Vidović, koje su u protekloj godini dobile trojke, javlja Anadolu Agency (AA).

Fond je ovim porodicama, kao i trećoj porodici koja je u Višegradu dobila trojke, dodjelio jednokratnu novčanu pomoć od 2.100 KM.

Maja, majka Emilije, Veljka i Mihajla Jerkića, objasnila je da je njena porodica bila u šoku kada su saznali da je prirodnim putem začela trojke.

“Dobre su bebe, snalazimo se, već smo se uhodali za hranjenje i spavanje”, rekla je majka četveromjesečnih trojki.

Prema njenim riječima, jako su srećni zbog prinove u porodici, što olakšava sve napore potrebne za odgajanje troje djece. Govoreći o troškovima istakla je da je danas teško i s jednim djetetom, ali da se snalaze i da su zadovoljni.

Vanja Vidović, majka jednogodišnjih trojki Milana, Marka i Marije, koji zbog prehlade nisu mogli da prisustvuju prijemu rekla je da se nada da će u budućnosti biti više porodica s trojkama. Na pitanje kako se snalaze rekla je da nije lako biti roditelj, a pogotovo ne troje djece.

“Moje trojke već hodaju, idu u jaslice i lakše je što se tiče fizičkog dijela, ali čitav život nije lako biti mama”, rekla je Vidović.

Nedeljko Jović, direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu RS, rekao je da je druženje s trojkama Banjaluke jedna od aktivnosti koju ova ustanova organizuje u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje. Naglasio je i da je 18.777 djece koje ostvaruje pravo na dječiji dodatak za prošli mjesec dobilo dupli iznos dječijeg dodatka povodom Nedjelje djeteta. Iznosi dječijeg dodatka u zavisnosti od kategorije su 35, 70 i 90 KM.

Branka Sladojević, pomoćnica ministra zdravlja i socijalne zaštite RS, podsjetila je da se Nedjelja djeteta obilježava pod motom “Vjerujem u sebe” s ciljem ukazivanja na važnost samopouzdanja pri odrastanju.

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...