Obilježena 25. godišnjica bitke za Trebević: Hrabri borci spriječili su agresora da zauzme naš grad

Preporučujemo

U organizaciji 115. brigade Stari Grad danas je na Šehidskom spomen mezarju Kovači obilježena 25. godišnjica bitke za Trebević.

Nakon uvodnog obraćanja organizatora današnjeg obilježavanja upriličeno je polaganje cvijeća uz prigodan vjerski program.

- -

Prisjećajući se 29 šehida 1. brdske brigade koji su na današnji dan prije 25. godina položili svoje živote u odbrani grada ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo je istakao da je tog dana i ranjeno 60 pripadnika ove brigade, ali da njihova žrtva nije uzaludna, jer po prvi put agresor koji je napao naš grad nije uspio u svojim nakanama, napominjući da nikada ne smijemo zaboraviti herojstvo ovih mladih ljudi koji su voljeli svoj grad i državu više od sebe.

Na današnji dan ratne ‘93. godine u ofanzivnim dejstva Armije i MUP-a RBiH na padinama Trebevića živote su dali: Nedim Ajanović, Haris Bašić, Edib Čorda, Avdo Hodžić, Kenan Imširpašić, Mirsad Mešić, Senad Osmanagić, Fikret Redžo, Mustafa Smajović, Edmir Babović, Almir Džafo, Emir Delić, Nuraga Hodžić, Kerim Kasapović, Šaban Omerović, Čedomil Perak, Samir Ribić, Pero Stanić, Ahmedin Zejnilhodžić, Mustafa Barlov, Sejfo Džano, Armin Hasanović, Emir Imamović, Enver Kurtović, Alija Oruč, Sanjin Ramović, Edhem Selimović, Nasib Velić i Nuraga Hodžić.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...