- Advertisement -

Obilježena 28. godišnjica od masakra šestero djece u Bosanskoj ulici na Alipašinom Polju

Preporučujemo

Polaganjem cvijeća, minutom šutnje i učenjem Fatihe danas je obilježena 28. godišnjica od pogibije šestero djece u ulici Bosanska kod broja 4, na Alipašinom Polju. U periodu oko 13.40 sati sa položaja agresora, vojske RS, iz Nedžarića ispaljene su tri grante. Jedno dijete je ubila detonacija dok je bježalo prema haustoru zgrade, a ostala djeca su preminula na mjestu. Istog dana od agresorske granate ranjeno je još šestero djece koja su se sankala i uživala sa svojim drugovima. Tog dana dječija radost i igra pretvorena je u veliku tragediju.

Tim povodom porodice i prijatelji ubijenih, delegacija Općine Novi Grad, Općinskog vijeća, Kantona Sarajevo, predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, civilnih žrtava rata KS, savjet mjesne zajednice položili su cvijeće na mjesto masakra.

Tog dana ubijeni su: Indira Brković (rođena 1982.), Jasmina Brković (1989.), Mirza Dedović (1986.), Danijel Jurenić (1983.), Nermin Rizvanović (1981.) i Admir Subašić (1986.).

Pročitajte:  Nekadašnji zagrebački muftija Ševko ef. Omerbašić posjetio Općinu Novi Grad
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...