Objavljen identitet osumnjičenog za brutalno ubistvo ukrajinske milionerke u Kotoru

Preporučujemo

Kotorska policija raspisala je potragu za Arsenijem Stanovićem zbog osnovane sumnje da je prije tri dana u naselju Dobrota brutalno ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi.

Kako navodi crnogorski portal “Vijesti”, to je njima potvrđeno iz više izvora iz vrha Uprave policije.

Do njega kao mogućeg počinioca istražioci su došli sa sigurnošću tek kasno sinoć kada je centrima i odjeljenjima bezbjednosti Crne Gore poslata interna potraga raspisana za njim.

Prema sumnjama policije, mladić koji se sumnjiči za zločin došao je u stan Lašmanove, gdje je došlo do prepirke koja je okončana tragično. Ispreturane stvari u stanu i tragovi krvi ukazuju da se žrtva borila sa napadačem. U okviru istrage ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove, čije je tijelo pronađeno u petak veče u stanu u kotorskom naselju Dobrota, policijski inspektori saslušali su više osoba u svojstvu građana među kojima je i otac mladića koji se sumnjiči za zločin.

Pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo policiji je pomogao pregled snimaka sa kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila posljednjih mjeseci.

Uviđaj je trajao do kasno u noć, a policija je nakon dojave o smrti Lašmanove blokirala sve izlaze iz grada i pojačala kontrolu. Da je došlo do surovog zločina, inspektori su saznali kada su dobili poziv od njene prijateljice, koja ih je obavijestila da sumnja da joj se nešto dogodilo. Pokušala je da stupi u kontakt s njom, ali joj se nije javljala. Otišla je kod nje, ali Lašmanova nije otvarala. Vatrogasci su razbili blindirana vrata, gdje su istražioci zatekli jeziv prizor – glava joj je bila smrskana, a na tijelu je imala više ubodnih rana.

Lašmanova u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i radila kao konobarica. U kratkom roku ona je postala moćna i uticajna osoba, a imovina kojom raspolaže, prema procjenama, vrijedi na desetine miliona evra. Riječ je o direktorki kompanije “Sea trejd”, koja je prije tri godine kupila tivatski hotel “Mimoza” i na tom mjestu je izgrađen hotelski kompleks “Perla”.

Lašmanova je vlasnica salona ljepote “Femme fatale” koji se nalazi u hotelu “Tre kane“ u Budvi, piše “Pobjeda”.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...