Obrnuli znak za ograničenje brzine na putu M16, građani zbunjeni

Preporučujemo

Građani koji su danas vozili magistralnim putem M16 na dijelu zapadnog tranzita ostali su zbunjeni, jer je sporno ograničenje brzine izmjenjeno, tačnije obrnuto.

Novo ograničenje brzine pokazuje da je, u smjeru prema kružnom toku kod Lauša, ograničenje brzine 70 kilometara na sat, a ne 40 kako je ranije stajalo.

- -

Čini se da je neko prosto obrnuto signalizaciju za ograničenje brzine pa je u suprotnom smjeru, prema raskrsnici, ograničenje 40 kilometara na sat.

Iz J.U “Putevi RS” za “Nezavisne” kažu da nisu izdali nalog za izmjenu saobraćajne signalizacije na magistralnom putu M16, na dijelu zapadnog tranzita.

“Pretpostavljamo da je to urađeno od strane nepoznatih lica. U toku ovog dana saobraćajni znak biće vraćen u staro stanje”, rekli su iz “Puteva RS”.

Podsjećaju da je uništavanje, uklanjanje ili neovlašteno postavljanje saobraćajne signalizacije zakonom kažnjivo djelo.

- -

Ograničenje brzine od 40 kilometara na sat na zapadnom tranzitu, posljedica stalnih žalbi jednog stanovnika, u posljednjih nekoliko mjeseci naišlo je na oštru kritiku građana, koji smatraju da je nedopustivo da brzina na magistralnom putu bude manja od 70 kilometara na sat.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...