Obustava saobraćaja zbog bojevog gađanja na Manjači

Preporučujemo

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima, a vozačima tokom dana skrećemo pažnju i na uvećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju, saopćeno je iz BIHAMK-a. Veći dio dana, saobraćaj će biti obustavljen na Manjači zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu, saopćio je Auto moto savez Republike Srpske.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz. Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama, a izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa RH na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kako je saopćeno iz Auto moto saveza Republike Srpske, zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas 25.04.2018. godine u vremenu od 8 do 16 sati, izvršiće se privremena obustava saobraćaja na dionici reg. puta R-411 Kola-Stričići, s tim da će se u intervalima propuštati saobraćaj kad to razlozi bezbjednosti učesnika u saobraćaju budu dozvoljavali. U vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na putni pravac: Kola-Ledenice-Stričići, saopćeno je.

Najnovije

Uragan poharao Kanadu: “Ovo su neviđeni razmjeri štete”

Razmjeri štete od snažne oluje Fione, koja je poharala kanadsku obalu, dosad nisu viđeni i bit će potrebni mjeseci...