Očekuje se na hiljade budžetlija iz RS-a: Sutra u podne veliki protest u Banjoj Luci

Preporučujemo

Zaposleni u javnom sektoru u RS-u okupit će se sutra u podne na protestima u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci, a očekuje se dolazak na hiljade radnika iz šest granskih sindikata.

Povorka će se kasnije uputiti ka Trgu Krajine, precizirano je danas iz Sindikata uprave RS-a.

Kako je ranije istakao predsjednik Sindikata uprave RS-a Božo Marić, protest se organizuje zbog “prevare 55.000 zaposlenih” i neispunjavanja sporazuma o povećanju plaća koji je definisan sa Vladom RS-a.

Budžetlije su nezadovoljne i zbog nezaključivanja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnim zajednicama i kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama, zatim zbog neuplaćenih doprinosa u zdravstvu, te milion prekovremenih a neplaćenih sati policajcima.

//

Protest se organizuje pod sloganom “Nema predaje, istrajati se mora”.

– Sindikat uprave, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srpske i Sindikat pravosuđa organizuju proteste povodom nepovećanja plaća u skladu sa potpisanimn sporazumom i drugim nagomilanim problemima – najavljeno je danas.

Najnovije

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva na 100 metara delfin

Sjajna Lana Pudar je prošla u polufinale Evropskog prvenstva u malim bazenima u utrci na 100 metara delfin.Lana je...