Od narednog ponedjeljka Centrotrans uvodi nove linije za rubna područja općine Centar

Preporučujemo

Na vanrednom sastanku, kojeg je danas u Općini Centar Sarajevo organizovao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa predsjednicima i sekretarima mjesnih zajednica Betanija-Šip, Hrastovi-Mrkovići, Pionirska dolina, Nahorevo, te Soukbunar i generalnim direktorom firme Centrotrans Safudinom Čengićem, razmatrani su aktuelni problemi javnog prevoza građana.

Načelnik je iskazao puno razumijevanje za opravdano nezadovoljstvo građana koji su sinoć blokirali saobraćaj na Kromolju kako bi istakli svoj revolt zbog lošeg prevoza na ovoj liniji.

Ajnadžić je od predsjednika i sekretara navedenih mjesnih zajednica zatražio da hitno održe zborove građana na kojim bi se izvršila analiza funkcioniranja javnog prevoza i istakli zahtjevi u vezi sa mogućim rješenjem nagomilanih višegodišnjih problema u ovoj oblasti.

Ajnadžić je naglasio, bez obzira što Općina nije nadležna za javni prevoz, da će u interesu građana učiniti sve da ova lokalna zajednica i finansijski podrži brzo rješavanje urednog prevoza do iznalaženja konačnog rješenja ovog problema.

Načelnik je zatražio od firme Centrotrans hitan odgovor na rješavanju ovih problema, jer je svako daljnje odgađanje zahtjeva građana za uredan prevoz neprihvatljivo. Direktor Čengić je u cjelosti prihvatio zahtjeve načelnika Ajnadžića i iskazao spremnost da ova firma pokrene prevoz građana svojim vozilima na linijama za Nahorevo, Kromolj-Poljine, Podhrastove, Breku i Bare, tako što će Centrotransova vozila saobraćati ovim linijama svakih sat vremena od 6 do 21 sat svakog dana.

Dogovoreno je da će na ovim linijama za rubna područja općine Centrotrans organizovati prevoz već od narednog ponedjeljka.

(Index.ba)

Najnovije

Novi šef Misije BiH pri EU: Protiv države, negator genocida, zagovornik otcjepljenja RS-a…

Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine novi šef Misije BiH pri Evropskoj uniji bit će Obrad Kesić, vjerni kadar predsjednika bosanskohercegovačkog...