Odbijen Fortin zakon koji pogoduje Čovićevom zetu, protiv bio i SNSD

Preporučujemo

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), koje između ostalog predviđaju neograničen broj mandata rukovodstvu agencije na čijem je čelu zet lidera HDZ-a Dragana Čovića Davorin Primorac.

Prethodno je nadležna Komisija za saobraćaj i komunikacije Zastupničkog doma dala negativno mišljenje na ovaj zakon, kojeg je predložilo Ministarstvo prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine na čijem je čelu Edin Forto (Naša stranka), a potom usvojilo Vijeće ministara BiH. Negativno mišljenje komisije dato je zahvaljujući protivljenju članova koji dolaze iz opozicionih stranaka.

- -

Zastupnički dom je danas glasao o negativnom mišljenju, koje je usvojeno i općom i entitetskom većinom glasova, te se smatra da je prijedlog zakona odbijen.

Za negativno mišljenje, dakle protiv ovog zakona, osim opozicije glasali su i zastupnici iz SNSD-a, dok su suzdržani bili iz NiP-a.

Protiv negativnog mišljenja komisije, odnosno za zakon, bili su zastupnici HDZ-a, SDP-a i Naše stranke.

Upravo SDP, NiP, Naša stranka, SNSD i HDZ čine vladajuću koaliciju na državnom nivou koja ni u ovom slučaju nije bila jedinstvena, kao što nisu bili jedinstveni ni unutar stranaka “Trojke”.

Najnovije

Iz hotela Central demantuju Čengića zbog izjave o kiriji: Pokušava da na nezakonit način raskine ugovor

  Nakon intervjua načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića u Klix studiju s Emelom u kojem je govorio o ugovornom...