Odgovor KCUS-a: Konaković iznosi neistine, toplomjera ima, a voltaren se ne daje djeci na Pedijatriji

Preporučujemo

U povodu javnog pitanja bivšeg premijera KS, Elmedina Konakovića „Kada će KCUS prestati praviti uštede na uštrb pacijenata?“, te  neistinite izjave da u „KCUS nema Voltarena i toplomjera“ , kako bismo istinito informisali javnost, obavještavamo Vas sljedeće:

KCUS je sproveo internu istragu, na osnovu koje je ustanovljeno da je bivši premijer KS, Elmedin Konaković, u noći 18./19.decembra 2018.godine, posjetio Pedijatrijsku kliniku KCUS, u svojstvu pratnje bolesnog djeteta i njegovog oca.

- -

Dok je otac sa djetetom bio na pregledu i razgovarao sa pedijatrom, Konaković je čekao ispred Klinike. Dakle, nemoguće je da mu je bilo ko od naših ljekara ili uposlenika dao bilo kakvu informaciju, pa tako ni onu da „na Klinici nema Voltarena i toplomjera“.

Kako bi zaštitio profesionalni dignitet i ugled Pedijatrijske klinike, direktor Discipline za zdravlje djeteta KCUS, prof.dr.Edo Hasanbegović  uputio je Dopis u Kabinet generalne direktorice KCUS,prof.dr.Sebije Izetbegović.

U navedenom Dopisu stoji da su tvrdnje bivšeg premijera Konakovića dezinformacije, te da i usprkos povećanom prilivu najmlađih pacijenata ova Disciplina raspolaže potrebnim količinama toplomjera, antipiretika i svih ostalih lijekova.

Informacije radi, Voltaren spada u kategoriju antireumatika, a ne antipiretika, te se ne primjenjuje u liječenju djece na  Pedijatrijskim klinikama KCUS.

- -

Dopis upućen u Kabinet generalne direktorice KCUS, prof.dr.Sebije Izetbegović praćen je i Izjavom dežurnih ljekara u noći 18./19. 12.2018.godine. Oba Dokumenta dostavljamo u prilogu Saopćenja.

 

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...