Odlučeno: Hrvatska neće ići s kontramjerama prema Srbiji

Preporučujemo

Nakon konzultacija troje ključnih kreatora vanjske politike, odlučeno da Hrvatska neće ići u daljnje zaoštravanje odnosa sa Srbijom, nakon što je ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji, neslužbeno se doznaje iz Vlade.

Tako da nema govora o povlačenju hrvatskog veleposlanika iz Beograda.

- -

Do zaključka je došlo nakon današnjih konzultacija premijera i ministrice vanjskih poslova, ali i jušerašnjeg susreta premijera s predsjednicom u Okučanima.

No, to ipak ne znači da će Hrvatska vlada ostati dužna Srbiji. Na provokacije i neistine, poput izjave Ivice Dačića da je Hrvatska bila na strani Hitlera, odgovarat će se.

Podsjetimo, Vlada Srbije je na sjednici prošli tjedan odlučila je da hrvatski ministar obrane Damir Krstičević do daljnjega nije dobrodošao u Srbiju. To je, kako su poručili, mjera reciprociteta  Beograda odnosno odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske o zabrani ulaska ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...