Određen pritvor Mađaru osumnjičenom za ubistvo žene u Tuzli

Preporučujemo

Sudija za prethodni postupak prihvatio je prijedlog i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za mađarskog državljana Erna Szabu-Csakija (50) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo svoje supruge Selme Baluković.

On se sumnjiči da je Baluković ubio u njenoj porodičnoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica u periodu od 19. do 21. februara 2024. godine, kada je pronađeno tijelo preminule.

- -

“Osumnjičenom se na teret stavlja da je u spomenutom periodu upotrijebio hladno oružje, luk i strijelu, te ispalio strijelu u pravcu oštećene, pogodio je u predjelu grudnog koša, što je prouzrokovalo unutrašnje krvarenje i smrt Selme Baluković”, naveo je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Osumnjičeni je također pronađen u kući sa ubodnim povredama u predjelu stomaka, te je dvije sedmice bio hospitaliziran u UKC-u Tuzla. Nakon što je otpušten sa bolničkog liječenja, lišen je slobode i predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužulac je donio naredu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje i vještačenja su u toku.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...