Određivanje javnih površina za izvođenje kućnih ljubimaca

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić izdao je nalog općinskoj Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove za utvrđivanje lokacija, na postojećim zelenim površinama, za izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju.

Realizacija ove ideje ima za cilj određivanja prostora za izvođenje i igru kućnih ljubimaca, po uzoru na mnoge zemlje Evropske unije, u kojima su određeni posebni „parkovi za pse“ koji su fizički odvojeni od dječijih igrališta i ostalih zelenih površina.Načelnik Ajnadžić je zajedno sa saradnicom iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Anirom Dedović i savjetnicima Mustafom Resićem i Bećirom Sirovinom, obišao nekoliko lokacija među kojima je i park kod Druge gimnazije između ulica Alipašina i Koševo.

- -

Ovom prilikom su u postojećem parku, gdje je u toku obnova pješačkih staza i mobilijara, istražene mogućnosti za odvajanje djela ovog parka za potrebe izvođenja kućnih ljubimaca, a gdje je potrebno ispuniti i određene arhitektonsko-tehničke uslove.

Ovom prilikom Dedović je naglasila da je pomenuta općinska služba našla još jednu odgovarajuću lokaciju kod stadiona “Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, koja gabaritima i položajem u potpunosti odgovara da bude „park za pse“.

Najnovije

Nezavisni operator sistema u BiH saopćio ko je krivac za nestanak struje u petak

Nezavisni operator sistema u Bosni i Hercegovini (NOS) saopćio je informacije o uzroku nestanka struje u BiH i drugim...