Održana je 71. dodjela televizijskih nagrada Emmy

preporučujemo

Održana je 71. dodjela televizijskih nagrada Emmy, a glavnu nagradu za najbolju dramsku seriju osvojila je nedodirljiva Igra prijestolja. Četvrti je to put da je Igra prijestolja odnijela tu nagradu.

Ta je serija imala ukupno 32 nominacije, a sveukupno su slavili u njih 12, među kojima je i ona za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji (Peter Dinklage). Fanove je razočaralo što Emilia Clarke nije slavila u kategoriji za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji, već je tu nagradu odnijela Jodie Comer za ulogu u Killing Eve. Nagradu za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji odnio je Billy Porter iz Netflixove serije Pose.

Najboljom komedijom godine među serijama proglašena je serija Fleabag, a glavna glumica Phoebe Waller-Bridge iz iste serije ponijela je nagradu i za najbolju glavnu glumicu u komediji. Ista serija slavila je i u režiji te scenariju komedije.

Najbolja sporedna glumica u dramskoj seriji je Julia Garner iz Ozarka.

Nagradu za režiju u dramskoj seriji dobio je Jason Bateman iz Ozarka, a nagradu za najbolji scenarij Jesse Armstrong za Succession. Nagradu za najbolji “variety talk” serijal odnio je show Last Week Tonight With John Oliver.

Černobil je odnio nagradu za najbolju miniseriju, ali i za najbolju režiju miniserije (Johan Renck). Najbolji TV film je Black Mirror: Bandersnatch. RuPaul’s Drag Race je odnio nagradu za najbolji natjecateljski program.

Najnovije

Tviteraši pozvali Čovića da čestita Veležu, a zatim ga ošišali

Nakon sinoćnje historijske pobjede Veleža u utakmici protiv grčkog AEK-a, na društvenim mrežama zavladalo je totalno ludilo.  Na društvenoj mreži...