Održana radionica „Održiva urbana mobilnost u jednicama lokalne samouprave”

Preporučujemo

Savez općina i gradova Federacije BiH u saradnji sa GIZ Otvorenim regionalnim fondom za jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF EE) organizovao je, 10. jula ove godine, radionicu na temu Evropske sedmice mobilnosti.

Radionica je provedena u okviru projekata „Podrška jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH u promociji održive urbane mobilnosti” u partnerstvu sa projektom „Održiva urbana mobilnost u zemljama jugoistočne Evrope, SUMSEEC II, kojeg sprovodi GIZ u ime Vlade Njemačke. Cilj projekta je jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave u oblasti planiranja održive urbane mobilnosti.

Fokus radionice je upoznavanje predstavnika gradova/općina sa konceptom održive urbane mobilnosti i Evropske sedmice mobilnosti za 2019. godinu (kako aplicirati; koji su uslovi, benefiti za opštinu/grad; prezentovanje primjera dobre prakse – implementiranih mjera iz EU zemalja, regije i BiH; kako selektovati pilot projekte, mjere i aktivnosti.

Radionici „Održiva urbana mobilnost u jednicama lokalne samouprave” – Evropska sedmica mobilnosti prisustvovali su i predstavnici Općine Novo Sarajevo.

Najnovije

Turski ambasador Girgin pozvao učenike iz BiH da se prijave: “Stipendije Turkiye” nude velike mogućnosti

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin pozvao je sve buduće studente iz Bosne i Hercegovine da...