- Advertisement -

Održana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte

Preporučujemo

Predsjedništvo DF je na današnjoj sjednici razmatralo i analiziralo aktuelnu političku situaciju u zemlji.

U vezi priprema za predstojeće Opšte izbore, imenovan je i Izborni štab Demokratske fronte.

Najavljeno je i uskoro zakazivanje sjednice Glavnog odbora stranke na temu definisanja konačne izborne strategije.

Predsjedništvo DF podržava zakonitu odluku CIK BiH o raspisivanju Opštih izbora u oktobru 2022. godine.

Pozivamo državnog ministra finansija (HDZ) da prestane sa opstrukcijama donošenja Budžeta institucija BiH za 2022.godinu s ciljem da se ne obezbjedi finansiranje izbora.

Predsjedništvo DF prijetnje Dragana Čovića o tzv. “teritorijalnoj reorganizaciji BiH”, ako idu pod organizacijom i izvedbom HNS-a, smatra direktnim antidaytonskim djelovanjem.

Predsjedništvo DF cijeni da su ponašanje i izjave Zorana Milanovića jedno kontinuirano neprimjereno i nedopustivo uplitanje u unutrašnja pitanja države Bosne i Hercegovine. Diskriminatorna, antievropska i rješenja bazirana na dodatnim etničkim podjelama Izbornog zakona BiH neće proći ma koliko buke i uvreda prema zvaničnicima iz Demokratske fronte se plasiralo iz dana u dan.

Ustrajat ćemo samo na rješenjima koja promovišu jednaku vrijednost glasa i otklanjanje svih oblika diskriminacije naših građana.

Predsjedništvo DF poziva Visokog predstavnika u BiH Christiana Shmita da bez odlaganja obustavi odluku lokalne vlasti u Bratuncu u vezi tzv. sanacije Zemljoradničke zadruge u Kravicama. To mjesto je stratište masovnih zločina i mjesto pogubljenja žrtava srebreničkog genocida. To su potvrdile presude i Suda BiH i Haškog tribunala. Na ovaj način pokušaj uklanjanja tragova zločina genocida je necivilizacijski i nedopustiv.

Državni zastupnik Vlatko Glavaš danas je imenovan za potpredsjednika Demokratske fronte

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Rusija prvi put od 1918. kasni s plaćanjem stranog duga

Rusija je prvi put u više od 100 godina propustila rok za plaćanje inozemnog duga, prenosi BBC pisanje Bloomberga. Moskva...