Održana Trka poznatih ljubitelja Jahorine

Preporučujemo

Na Jahorini je danas održana Trka poznatih ljubitelja Jahorine na kojoj su učešće uzele broje poznate ličnosti. Ubjedljivu pobjedu odnijela je bh. skijašica Žana Novaković

Glavna zvijezda na stazi Poljice bio je legendarni italijanski skijaš Alberto Tomba. Iako nije skijao na mjestu na kojem je 1987. počeo profesionalnu karijeru, imao je čast da otvori trku.

- -
EYOF

Jedan od učesnika bio je i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Bojan Križaj. Ponovo je skijao na stazi gdje je 1987. pobijedio legendarnog Ingemara Stenmarka osvojivši Kristalni globus u slalomu.

EYOF

Učešće su uzele brojne javne ličnosti među kojima su bili glumac Frano Lasić, pjevač grupe Van Gog Zvonimir Đukić, Siniša Mihajlović, Goran Đoković, Marko Kusmuk, Ana Stanić, Miroslav Tanjga, Veseli Jevrosimović, Mihajlo Pjanović, Ognjen Koroman, Lajla Torlak, Neven Bošković i mnogi drugi. Predvozači u konkurenciji muškaraca bili su paraolimpijci Fahrudin Ćatović, Nijaz Memić i Jovica Goreda.

Marketing menadžer hotela Termag Nemanja Vučetić rekao je da je nastupilo 20 žena i 53 muškarca.

“Bio je veliki odziv građana i trka je okupila sve one koji zaista vole ovu planinu. Sve je proteklo u najboljem redu”, rekao je Vučetić.

- -

Inače, zimska turistička sezona na Jahorni ove godine bila je vrlo uspješna. Kako je rekao direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, olimpijska ljepotica vratila se na mapu evropskih ski centara te da su skijaši i turisti pozitivan pravac u kojem se kreće Jahorina.

“Pored rekordnih rezultat u svim segmentima poslovanja, preko 65% povećanje prihoda od ski karata u odnosu na prošlu sezonu i povećanja broja skijaša za skoro 35%, OC Jahorina je poslije deset godina izašao iz minusa i prošlu godinu okončao sa dobiti koja je premašila pola miliona KM”, izjavio je Ljevnaić.

Direktor turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić naglasio je značaj ovakvih projekata za poboljšanje razvoja turizma na Jahorini, ali na drugim planinama u BiH.

Od 15. do 18. marta Jahorina će u okviru Exit festivala ugostiti mnoge svjetski poznate izvođače i dati novu dimenziju tom poznatom festivalu.

M. I.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...