- Advertisement -

Oduzet tekstil u vrijednosti od 148.000 KM

Preporučujemo

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su raznu tekstilnu robu na područiju opštine Gradačac, kao i na putnoj komunikaciji Zvornik – Bijeljina u vrijednosti 148.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije i Turske, službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla robe na područiju opštine Gradačac. U prodajnom objektu otkrili su i oduzeli su robu stranog porijekla.

Radilo se o obući i trenerkama poznatih svjetskih brednova NIKE i ADIDAS u količini od 2514 komada.U saradnji sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove službenici Uprave su izvršili provjeru drugog objekta pravnog lica na područiju opštine Gradačac.

Tom prilikom su trajno oduzeli robu stranog porijekla.

Oduzete su majice i zavjese za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija.Na osnovu operativnih saznanja prilikom rada na putnoj komunikaciji Zvornik – Bijeljina pronađena je određena količina tekstilnih proizvoda bez zakonom propisane dokumentacije o porijeklu i ista je trajno oduzeta.Vrijednost privremeno oduzete robe je 148.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćneo je iz UIO BiH.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...