Oduzet zlatni i srebreni nakit u vrijednosti od 50.000 KM

Preporučujemo

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području opštine Bosanska Krupa, privremeno su oduzeli srebrni nakit i dukate u vrijednosti od 50.000 KM.

Postupajući po informaciji Policijske stanice Bosanska Krupa, ovlaštena službena lica Grupe za spriječavanja krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UIO u Banja Luci, pronašla su kod jednog fizičkog lica veću količinu srebrnog nakita i dukata. Za pronađenu robu lice sa inicijalima M. Č. nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu, ni dokumentaciju o provedenom carinskom postupku koji bi dokaziovao da je ova roba zvanično ušla u carinsko područje Bosne i Hercegovine, te da su uredno plaćene uvozne dažbine. Zato je pomenuta roba, koja je bila namijenjena crnom tržištu u BiH i čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 50.000 KM, privremeno oduzeta, a protiv počinioca opisane nekonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

- -

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...