Oduzeta četiri falsificirana dokumenta

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Trebinje oduzeli su falsificiranu putnu ispravu Belgije prilikom pregleda stranog državljanina, a za koju je utvrđeno da se potražuje i kao ukraden/izgubljen dokument. Prethodno je strani državljanin otkriven u ilegalnom prelasku državne granice, bez ikakvih identifikacijskih dokumenata, u graničnom pojasu na području Trebinja i izjavio da dolazi iz Alžira. Prema naredbi tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju strani državljanin je uhapšen. U skladu sa Zakonom o strancima prekršajno je procesuiran i predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici JGP Brod oduzeli su dvije iskaznice za vozača za koje postoje osnova sumnje da su falsificirane pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. Teretnim motornim vozilima upravljali su D.K. (1986.), državljanin Republike Hrvatske i M.O. (1984.), državljanin BiH.

- -

Na MGP Rača pri ulasku u BiH oduzeta je falsificirana dozvola CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju) koju je prilikom granične kontrole na uvid dao M.J. (1981.). Bh. državljanin kontroliran je u teretnom motornom vozilu Daf, bh. registarskih oznaka. O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. U toku je daljnji rad na ovim slučajevima.

(Index.ba)

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...