Oglasilo se i Tužilaštvo KS: U Općini Stari Grad priveden i općinski pravobranilac

Preporučujemo

U jutrošnjoj akciji Federalne uprave policije (FUP), uz pomoćnike načelnika Hadžibajrića Adele Plakalo, Aldiane Kavazović i Adisa Hadžovića, uhapšen je i općinski pravobranilac Općine Stari Grad Enes Smajlović.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, po nalogu postupajućih tužilaca, rano jutros započeo je nastavak akcije kodnog naziva Start.”U toku su pretresi u Općini Stari Grad. U toku dana u prostorije FUP-a bit će privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranioc koji će biti ispitani od strane postupajućih tužilaca nakon čega će biti poznato više detalja kao i njihovo svojstvo”, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, što se tiče uhapšenih Hadžibajrićevih pomoćnika, Aldiana Kavazović je zaposlena u Općini Stari Grad na mjestu pomoćnice načelnika za privredu, a Adis Hadžović na mjestu pomoćnika načelnika za investicije i komunalne poslove.

Adela Plakalo je pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

Napominjemo, u sklopu akcije Start provedene početkom maja, osim Ibrahima Hadžibajrića, uhapšeni su i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca. Određen im je jednomjesečni pritvor.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...