Oglasio se Dodikov savjetnik: BiH može biti ili dejtonska ili bivša

preporučujemo

Savjetnik Milorada Dodika, Radovan Kovačević smatra da Bosna i Hercegovina može biti ili dejtonska ili bivša, a koja će od ovih opcija na kraju biti realnost, odgovornost za to će, kako je kazao, snositi predstavnici najbrojnijeg konstitutivnog naroda.

Prema njegovom mišljenju, BiH može biti ili državna zajednica dva ravnopravna entiteta i tri ravnopravna konstitutivna naroda, ili dvije ili tri države.

– Oni koji sebe nazivaju demokratskom većinom, ili u prevodu predstavnici najbrojnijeg konstitutivnog naroda, snosiće najveću odgovornost za to koja će od ovih opcija na kraju biti naša realnost. To jasno znači da mi prihvatamo da budemo u BiH, ali samo u dejtonskoj BiH – naveo je Kovačević za mostarski portal “Bild”, prenosi Srna.

On je poručio da je Republika Srpska pristala da potpiše Dejtonski sporazum i njegove anekse samo zato što joj je to omogućilo značajnu autonomiju.

– Zbog te autonomije smo žrtvovali našu želju da budemo nezavisni i pristali smo da budemo u sastavu BiH. Ali ponavljam, samo u sastavu takve, dejtonske BiH – kazao je Kovačević.

Pročitajte:  DODIKOV MEGAFON O OPOZIVU NAČELNICE DRVARA: "Sve se radi da Srbi nestanu s ovih prostora..."

Najnovije

Istanbul zatrpan snijegom, haos u saobraćaju

Snijeg kojih proteklih nekoliko dana pada u Istanbulu, ali i u drugim dijelovima Turske stvorio je velike probleme zimskim...