Ograničeni HDZ-ov europarlamentarac: Dosta je bilo podržavanja islamizma u Evropi

Preporučujemo

HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol govorio je na sjednici Evropskog parlamenta o situaciji u Gazi te pregovorima za prekid vatre.

– U svojoj rezoluciji iz januara, Evropski parlament zauzeo je jasno stajalište o situaciji u Gazi pri čemu je zatražio trajni prekid vatre, ali uz uvjet da se hitno i bezuvjetno oslobode svi taoci te da se raspusti teroristička organizacija Hamas. Potpuno je jasno da nema opstanka i sigurnosti Izraela bez uništenja Hamasa. U temeljnim dokumentima Hamasa i dan-danas se poziva na ubijanje Židova gdje god se oni nalaze – saopćio je Sokol, prenosi Index.

- -

Drugim riječima, dodao je, Hamas naprosto mora nestati, zajedno sa svima onima koji ga podržavaju.

– Nažalost, mnogi s lijeva i danas ovdje relativiziraju zločine koje je počinio Hamas i pokušavaju izjednačiti krivnju za rat na koji je Izrael prisiljen. Istovremeno, činjenica je da se Hamasovi teroristi perfidno skrivaju iza žena i djece koje uporno koriste kao živi štit suprotno svim pravilima međunarodnog prava i običajima ratovanja.

Hamas je odavno prestao biti samo izraelski problem te je postao širi faktor nestabilnosti i nesigurnosti, pogotovo u Evropskoj uniji, gdje njegovi pristaše – redom islamisti, šire govor mržnje u srcima evropskih gradova. Stoga, recimo dosta relativizaciji Hamasovih zločina, izjednačavanju krivnje i podržavanju islamizma u Europi – rekao je Sokol.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...