Ogrešević: Vučićeva politika nacionalne homogenizacije Srba neće donijeti ništa dobro

Preporučujemo

Sa svesrpskog sabora upućene su zloslutne poruke, koje se tiču budućnosti regiona, izjavio je predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Nermin Ogrešević, saopćeno je iz te stranke.

– Aleksandar Vučić više ne krije da vodi politiku nacionalne homogenizacije Srba s ciljem da svi Srbi žive u jednoj državi. Vučić je jučer konačno otkrio karte i priznao da je samo nastavio tamo gdje je stao Milošević sa svojom velikosrpskom politikom, koja isključuje druge i koja je proizvela patnju, krv, žrtve, genocid.

- -

Politikom koja nije i neće donijeti ništa dobro. Tako treba shvatiti i poruke sa jučerašnjeg svesrpskog sabora u Beogradu – kazao je Ogrešević.

IMA 49 TAČAKA

Donosimo sadržaj deklaracije usvojene u Beogradu: Dejtonski sporazum trajno narušen, RS jedinstven i nedjeljiv subjekt

 

- -

Dodaje da svaki od 49 usvojenih zaključaka treba pažljivo analizirati u narednom periodu.

– Čitajući ih, mnogi od nas su osjetili da će imati priliku ponovo da se bore za Bosnu i Hercegovinu. Jer, jučerašnja prijeteća dekoracija jasno nam signalizira da oni idu dalje, da nastavljaju provoditi plan stvaranja “velike Srbije”, a na račun okolnih zemalja, među kojima je nezavisna i suverena Bosna i Hercegovina.

To je, uostalom, jasno iz usvojene Deklaracije, prema kojoj “majka Srbija” nema niti jedan problem. Očito problem Srbije su njeni susjedi Kosovo, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, pa i dijelom Hrvatska. “Komandant Vučić” će očito pokušati uskoro da ih rješava. Na svima nama je da budemo spremni, jer ratni doboši jučer su ponovo odjekivali Beogradom – istakao je Ogrešević.

Najnovije

Masakr u Daruvaru: Ubica ispitan i prevezen na nepoznatu lokaciju

Krešimir Pahoki, koji se sumnjiči za masakr u Daruvaru, ispitan je jutros i predan u pritvorski nadzor, dok je...