Okončana druga faza izgradnje vodovoda Nahorevo

preporučujemo

Povodom završetka radova na drugoj fazi izgradnje sistema za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice, dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar koja je i finansijer projekta, će sa saradnicima u ponedjeljak, 5. augusta 2019. godine u 12 sati obići lokalitet na kojem su izvođeni radovi (Nahorevska brda kod spomen česme na početku puta prema izgrađenom rezervoaru).

 

Podsjećamo da su radovi na izgradnji druge faze vodovoda Nahorevo započeli u  novembru prošle godine, a za izvođenje je bila angažovana građevinska firma „Mibral“ koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač. Ukupna vrijednost radova za izgradnju druge faze vodovoda iznosi 418.000 konvertibilnih maraka.

Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu uradio je glavni projekt druge faze, odnosno druge trase distributivne mreže, a za nadzor nad izvođenjem radova bila je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Kako je bilo i predviđeno glavnim projektom, izrađeno je cca 4.600 metara nove distributivne mreže.

Najnovije

Crna Gora od petka uvodi nove mjere i za ulazak stranaca

Crna Gora će, uoči pridruživanju EU digitalnom COVID certifikatu, dobiti Nacionalnu digitalnu COVID potvrdu koja treba da bude u...