Okončana sanacija spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

Preporučujemo

Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem, okončani su radovi na sanaciji spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.

Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica.

Radnici firme „Sela“ d.o.o. zamijenili su oštećene i polomljene kamene ploče na spomeniku i na platou. Također su zamijenjeni oštećeni stubovi na ulazu u spomen obilježje, polomljene klupe, gazišta na stepeništu, te polomljene česme. Nakon radova na sanaciji spomen-obilježja izvršeno je i hortikulturno uređenje, te postavljena nova solarna i LED rasvjeta.

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...