Okončana sanacija spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

Preporučujemo

Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem, okončani su radovi na sanaciji spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.

Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica.

Radnici firme „Sela“ d.o.o. zamijenili su oštećene i polomljene kamene ploče na spomeniku i na platou. Također su zamijenjeni oštećeni stubovi na ulazu u spomen obilježje, polomljene klupe, gazišta na stepeništu, te polomljene česme. Nakon radova na sanaciji spomen-obilježja izvršeno je i hortikulturno uređenje, te postavljena nova solarna i LED rasvjeta.

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći.

Najnovije

Referendum u okupiranim ukrajinskim teritorijama nadgledali posmatrači iz Republike Srpske

Ruska državna novinska agencija TASS objavila je "komentare posmatrača" na referendumima za o pripajanju Rusiji koji su održani u...